måndag 4 november 2013

Marockansk färsgryta

Blev en färsgryta istället för en riktigt lammgryta som var tänkt från början. Men hittar man inte det man ska ha så får man tänka om.
Så det fick bli en lammfärsgryta med aprikoser. En varm och god gryta såhär på hösten.
Den var enkel och serverades med couscous och myntayoghurt.

                                      

Marockansk färsgryta med myntayoghurt
4 port

400 g lammfärs
1 gul lök
1 röd paprika
½ röd chili
1 msk finriven ingefära
1 tsk spiskummin
2 burkar körsbärstomater
8 torkade aprikoser
3 dl couscous
2 dl matyoghurt
1 tsk flytande honung
1 kruka finhackad mynta
2 msk olivolja
1 ½ tsk salt
1 krm peppar

1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan och finhacka chilin.
2. Fräs lök, paprika, chili, ingefära och spiskummin i olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
3. Tillsätt tomaterna. Låt småkoka under lock 15 minuter.
4. Grovhacka aprikoserna och blanda i grytan. Låt småkoka ytterligare 10 minuter.
5. Tillaga under tiden couscousen enligt anvisning på paketet.
6. Blanda yoghurt, honung och mynta. Servera grytan med couscous och en klick myntayoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...