lördag 24 augusti 2013

Pollo alla diavolo

Jag måste bara tipsa om denna goda kyckling. Den djävulusiska kyckling som det heter på svenska.
Enkel att göra och mycket god!
Jag gillar att använda hel kyckling. Perfekt i grytor där man skär loss alla delarna eller som denna att helsteka den i ugnen. Billigt är det också än om man jämför med att köpa kycklingfiléer (som jag inte tycker är så roligt att tillaga alltid)
Att den är djävulusisk kan ni nog gissa. Det är mycket hetta i rätten. Men eftersom det kryddas på skinnet och om man inte äter skinnet så är det ingen fara. Man kan även försöka lossa skinnet och krydda innanför så man får med smakerna eller ta hälften hälften. Mot slutet av ugnstiden så slänger man in lite potatisklyftor så är de klara samtidigt med kycklingen. Perfekt!
Så glöm inte köpa hel färsk kyckling när ni handlar nästa gång :)

                                

Pollo alla Diavolo
4 pers

1 hel kyckling
1 citron, färskpressad saft
½ dl olivolja
4 små torkade smulade peperoncino (chili)
2 msk färsk finhackad rosmarin
1 vitlöksklyfta, finhackad
Salt och svartpeppar
500 g potatis, sköljd och skuren i klyftor
Salt

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Klipp upp kycklingen längs med bröstbenet så att den går att vika ut. Gnid in kycklingen med citronsaft, olivolja, peperoncino, rosmarin, vitlök, salt och peppar. Svep in den i folie och låt den stå svalt i kylskåp i cirka 30 minuter.
3. Häll olivolja i en ugnsplåt. Lägg kycklingen på plåten och ös över eventuell vätska som samlats i folien. Ställ in kycklingen i ugnen, i cirka 45 minuter. När 20 minuter av kycklingens stektid kvarstår, tillsätt potatisklyftorna och strö över rosmarin och salt.
4. Servera kycklingen med potatisen. Servera en sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ugnsrostad blomkål med parmesan och gremolata

Nu ni, nu ska ni få ett riktigt dundergott recept på ugnsbakad blomkål. Är det nåt jag har fastnat för så är det just rostad blomkål. Det ä...