söndag 3 mars 2013

Blåbärspasta med parmesanstekta kalkonschnitzlar


 
Jag håller på att gå igenom mina gamla mattidningar och hitta då detta recepet som lät väldigt annorlunda men gott. I receptet har de använt blåbärstagliatelle men det har jag inte sett att det finns men det är nog en ca 10 år gammal Elle Mat & Vin som jag hitta detta i så det kanske bara var nåt som fanns ett tag.
Jag använde mig av kalvschnitzlar och det fungera bra det med även om jag tror kalkon eller kyckling passar något bättre med blåbär.
Det var en enkel rätt och annorlunda men god så absolut nåt jag kan tänka mig igen.

Blåbärspasta med parmesanstekta kalkonschnitzlar
4 port

400 g kalkonschnitzel
smör (till stekning)
4 msk pinjenötter
50 g riven parmesan
salt och nymalen svartpeppar
4 portioner blåbärstagliatelle (eller vanlig gul bandpasta)
2 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
1 dl blåbär (frysta)

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kalkonschnitzlarna i tunnare skivor på längden.
Stek dem vackert gyllenbruna i en panna på spisen i en klick smör.
Fördela pinjenötterna och parmesan på kalkonbitarna, salta och peppra.
Ställ därefter in hela pannan i ugnen i ca 10 min.
Koka under tiden pastan i lättsaltat vatten och vispa ihop dressingen med hälften av blåbären
(mosa gärna bären, så får du mer färg på dressingen). Salta och peppra.
Fördela resten av bären i den varma avrunna pastan.
Lägg upp kalkonen på pastan, fördela dressingen runt om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Banankaka med kaffe, choklad och nutella

Hade ett par övermogna bananer hemma och kom genast och tänka på banankaka. Det var länge sen jag gjorde och det bästa är ljummen banankaka ...