söndag 8 juli 2012

Enkel scampipasta


Har ni semester än? Här är det bara 3 arbetsdagar kvar. Nedräkning pågår för fullt!
Nu är de stressiga och jobbiga veckorna på jobbet över för denna gång. Så skönt. Nu ser jag fram emot att orka laga mat och baka igen.
För en vecka sen gjorde jag en riktigt god scampipasta. Och snabbt gick det! Mindre än en kvart tog det. Jag älskar spaghettin "capellini" som är tunn och bara tar 3 minuter och koka. Godare än vanlig spaghetti av nån konstig anledning.
Medan pastavattnet kokar upp så hackar jag schalottenlök och vitlök. Fräs sedan löken i smör till den är mjuk. Tillsätt sedan hackad persilja och halverade coctailtomater.
När det är 3 min kvar av pastan så ha i scampin i stekpannan och tillsätt även lite vitt vin och låt koka ihop. Salta och peppra.
När pastan är klar så häll i den i stekpannan och blanda runt och servera genast.

Enkelt eller hur? Jag har inte skrivit några mått utan gått på egen känsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tortano med prosciutto, mozzarella och oliver

Så här på sommaren är det så härligt att sitta ute och äta när det är fint väder. Man njuter och bara har det bra. Jag gjorde ett bröd för l...