onsdag 6 juni 2012

Afternoon tea på Grand Hotel



I maj var jag och mina föräldrar på Grand Hotel i Stockholm och njöt av en helt fantastisk afternoon tea. Jag gav dem det i juklapp för 1½ år sen och när man inte bokar in ett datum direkt så blir det lätt att tiden går. Men till slut kom vi iväg. Jag hade bokat bord 2 månader innan och då var det fullt varje helg så det är bra att tänka på det om man vill gå dit.
Vi fick som tur var bord ute på verandan med utsikt över vattnet och slottet. Underbart! Det tråkiga var att det var mycket byggarbeten som förstörde utsikten lite.
Mamma och jag lyxa till det och tog champagne innan. Sedan kom det underbara kakfatet in.
Det var smörgåsar med mycket goda fyllningar såsom rökt röding, kalkon, skagen och västerbottenost.
Sedan var det två olika scones som bara var så luftiga och goda, bara smälte i munnen. Och där hade vi olika tillbehör som lemoncurd, kryddig jordgubbsmarmelad, rört smör, grädde och färskost med vanilj.
På toppen av kakfatet väntade de små härliga desserter. Men nu var man faktiskt rätt mätt men såklart man smakar av allt :) Det var rabarberkompott med maräng, shortbread med vaniljbavaroise, frukttartlett och chokladnemesis med kanderade nötter och romtryffel.
Och sen thé såklart :) Jag vet inte hur många koppar jag drack. Så gott och så trevligt! Absolut nåt jag kommer göra igen. Jag rullade nästan ut.
Menyn byts ut några gånger per år. Så jag är så nöjd som jag bara kan bli. En fantastisk dag tillsammans med mina kära föräldrar.

2 kommentarer:

  1. Wow, vilken buffé av godsaker! Hur låg det till i pris?

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Förlåt för sent svar. Grundpriset för Afternoon tea är 385 kr per person. Sen kostar det mer om man vill ha champagne.
    Här kan du se dagens meny samt priser.
    http://www.grandhotel.se/upplev/mat-och-dryck/cadierbaren/afternoon-tea

    SvaraRadera

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...