söndag 18 mars 2012

Karros fyllda fläskfilé

Tiden rusar som vanligt iväg. Har inte haft nån inspiration att sitta vid datorn och då har även bloggen blivit lidande. Har hänt lite på sistonde som gjort att jag inte har känt för det. Men nu har jag flera recept på lager så håll ut så kommer dem en efter en :)
För ett tag sen fyllde jag en fläskfilé med lite smått och gott. Tog det som fanns hemma och det blev så gott. Till det gjorde jag en maiderasås och klyftpotatis till. Smidigt när både fläskfilén och potatisen sköter sig självt i ugnen så kan man pyssla med annat under tiden eller umgås med sina gäster :)
Karros fyllda fläskfilé
4 port

1 fläskfilé
½ burk lättorkade coctailtomater på burk (zetas)
½ kruka basilika
1 mozzarella
Salt
Peppar
Prosciutto eller parmaskinka

Skär en skåra mitt i fläskfilén nästan rakt igenom. Skär sedan ett par skåror därifrån så du kan "öppna" fläskfilén så den blir platt så du kan fylla den. Försök sedan platta till den lite.
Lägg sedan på tomater, basilikablad och mozzarellakuber på fläskfilén. Ta inte så långt ut då det gärna trillar ut när man rullar ihop den sen. Salta och peppra.
Rulla ihop fläskfilén och fäst den med tandpetare. Rulla sedan prosciutto runt. Lägg den sedan i ugnen i 225 grader och låt den steka klart i ca 30-40 min. Kolla till ibland då det skiljer på ugnar. Ta sedan ut fläskfilén och låt den vila en stund. Skiva sedan upp den.
Till detta kan man servera klyftpotatis och lägg in det en stund efter fläskfilén så de är klara samtidigt. Servera gärna nån sås till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blondies med körsbär och choklad

Nu är det högsäsong för körsbär. Jag älskar körsbär i alla dess former! Så jag blev så glad när mina föräldrar gav mig en stor burk med fär...