4 port
200 g fisk i mindre bitar
200 g räkor med skal, skalade
500 g blåmusslor, kokta
1 gul lök, skalad
4 st vitlöksklyftor, skalade
2 st morötter, skalade
4-6 potatisar, skalade
1 röd paprika
1 st fänkål
4 msk olivolja
1 pkt saffran,á 0,5 g
Några kvistar timjan
400 g krossade tomater
2 dl vitt vin
2 st lagerblad
1 tsk torkade chiliflakes
1 liter fiskbuljong
Pressad citron- och apelsinsaft
Salt efter smak
Svartpeppar efter smak
Hackad persilja
1. Skär alla grönsaker i mindre bitar.
2. Fräs i olja några minuter utan att de tar färg.
3. Häll i saffranet, timjan, krossade tomater, vin, lagerblad, torkad chili och koka upp.
4. Tillsätt buljong och koka ca 20 minuter.
5. Smaka av med citron- och apelsinsaft, salt och peppar.
6. Ta av kastrullen från värmen.
7. Lägg i fisken och lägg på locket. Låt dra ca 5 minuter.
8. Vänd ner skaldjur och persilja.
Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar