söndag 14 augusti 2011

Fiskgryta

Jag måste bara dela med mig av denna fantastiskt goda fiskgryta. Smakar som de jag äter ute på restaurang. Den här kommer göras många gånger nu under höst/vinter. Låt er inte skrämmas av den långa ingredienslistan, det är inte så farligt :) Grytan lagas av sig självt, bara lite förarbete först. Sen är det bara att sätta sig och njuta av denna ljuvliga, smakrika gryta.

Fiskgryta
4 port


200 g fisk i mindre bitar
200 g räkor med skal, skalade
500 g blåmusslor, kokta
1 gul lök, skalad
4 st vitlöksklyftor, skalade
2 st morötter, skalade
4-6 potatisar, skalade
1 röd paprika
1 st fänkål
4 msk olivolja
1 pkt saffran,á 0,5 g
Några kvistar timjan
400 g krossade tomater
2 dl vitt vin
2 st lagerblad
1 tsk torkade chiliflakes
1 liter fiskbuljong
Pressad citron- och apelsinsaft
Salt efter smak
Svartpeppar efter smak
Hackad persilja

1. Skär alla grönsaker i mindre bitar.
2. Fräs i olja några minuter utan att de tar färg.
3. Häll i saffranet, timjan, krossade tomater, vin, lagerblad, torkad chili och koka upp.
4. Tillsätt buljong och koka ca 20 minuter.
5. Smaka av med citron- och apelsinsaft, salt och peppar.
6. Ta av kastrullen från värmen.
7. Lägg i fisken och lägg på locket. Låt dra ca 5 minuter.
8. Vänd ner skaldjur och persilja.
Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Igår gjorde jag en god vegetarisk paj. Pajskalet består av filodeg och blir frasigt och gott ihop med getosten och löken. Karamelliserad lök...