onsdag 13 april 2011

Smakrik mangokyckling

Förra veckan när jag var och storhandla så hade de provsmakningar i butiken. Jag smaka då denna goda rätt men då gjord på kalkon. Så idag gjorde jag den själv men på kyckling. Mycket god och smakrik. Tog även en starkare mango chutney så det blev lite extra sting. Mycket fräscht med färsk mango om man väljer att ha det till. Kommer att göra denna igen.


Mangokyckling
4 port

Ca 500 g kycklingfilé
1,5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1,5 msk kinesisk soja
2 tsk sambal oelek
1 stor purjolök
1 stor röd paprika
2 dl créme fraiche
3 msk mango chutney
1 färsk mango
olja till stekning

1. Dela filéerna i mindre bitar och bryn i olja.
2. Tillsätt vatten, buljongtärning, soja och sambal oelek.
3. Skölj och strimla purjolöken, skär paprikan i bitar och rör sedan ner i grytan.
4. Tillsätt créme fraiche och mango chutney. Låt koka i ca 5 minuter.
5. Skala och skär mangon i bitar och rör ner i grytan.
6. Servera gärna med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...