Förra veckan när jag var och storhandla så hade de provsmakningar i butiken. Jag smaka då denna goda rätt men då gjord på kalkon. Så idag gjorde jag den själv men på kyckling. Mycket god och smakrik. Tog även en starkare mango chutney så det blev lite extra sting. Mycket fräscht med färsk mango om man väljer att ha det till. Kommer att göra denna igen.
Mangokyckling
4 port
Ca 500 g kycklingfilé
1,5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1,5 msk kinesisk soja
2 tsk sambal oelek
1 stor purjolök
1 stor röd paprika
2 dl créme fraiche
3 msk mango chutney
1 färsk mango
olja till stekning
1. Dela filéerna i mindre bitar och bryn i olja.
2. Tillsätt vatten, buljongtärning, soja och sambal oelek.
3. Skölj och strimla purjolöken, skär paprikan i bitar och rör sedan ner i grytan.
4. Tillsätt créme fraiche och mango chutney. Låt koka i ca 5 minuter.
5. Skala och skär mangon i bitar och rör ner i grytan.
6. Servera gärna med ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Igår fick jag ett riktigt sug på att baka. Det händer lite då och då :) Så jag slog till på dessa daimrutor som jag hitta hos My kitchen st...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar