
Hallonpannacottapaj 8-10 bitar
Pajdeg:
12 digestivekex
75 g smält smör
Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g Philadelphiaost
färska bär, till garnering
1. Kör kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner philadelphiaosten och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
Den ska jag absolut testa! Låter riktigt god. Kanske till sambons födelsedag nästa månad..... =)
SvaraRaderaDen var riktigt smarrig och jag hoppas också att ugnen går att fixa utan att det kostar för mycket.
SvaraRaderaVäldigt god efterätt. Den ska jag också göra, bra att den inte var så söt. Tack för en god middag. Kram mamma
SvaraRadera