tisdag 12 april 2011

Hallonpannacottapaj

I lördags hade jag inflyttningsmiddag för de som hjälpte mig att flytta. Mycket trevligt var det. Det blev champagne till fördrink och sedan blev det en tomatbruschetta till förrätt. Kyckling med parma och basilika tillsammans med klyftpotatis och parmesansås. När klyftpotatisen står i ugnen så lägger ugnen av men som tur är så blir den klar på eftervärmen. Nu är det bara att hoppas att ugnen går att laga. Typiskt när man har stormiddag. Men då till denna ljuvliga, underbara dessert... hallonpannacottapaj. Oj oj, vilken smarrig en. Somrig och helt enkel fantastisk. Definitivt en paj som kommer göras flera gånger. Ni måste bara testa och den är superenkel .



Hallonpannacottapaj 8-10 bitar

Pajdeg:
12 digestivekex
75 g smält smör
Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g Philadelphiaost
färska bär, till garnering

1. Kör kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner philadelphiaosten och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

3 kommentarer:

  1. Den ska jag absolut testa! Låter riktigt god. Kanske till sambons födelsedag nästa månad..... =)

    SvaraRadera
  2. Den var riktigt smarrig och jag hoppas också att ugnen går att fixa utan att det kostar för mycket.

    SvaraRadera
  3. Väldigt god efterätt. Den ska jag också göra, bra att den inte var så söt. Tack för en god middag. Kram mamma

    SvaraRadera

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...