Häromdagen gjorde jag en riktigt god pastarätt. Ändrade lite från ursprungsreceptet. Enkel och god. Färsk sparris är bara så gott.
Pasta med sparris och bacon
4 port
400 g pasta penne
400 g grön sparris (färsk)
Ett paket bacon
½ gul lök
250 g ricotta
0,5 dl vatten
smör till stekning
salt
parmesan (till garnering)
1. Skala och hacka lök. Skär bacon i bitar. Skär av sparrisknopparna. Skär resten av sparrisen i 2 cm långa bitar. Koka sparrisknoppar i lättsaltat vatten tills de blir mjuka, ca 5 minuter. Lägg åt sidan.
2. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
3. Stek bacon tills den får fin yta. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
4. Sänk värmen och stek lök i samma panna några minuter till den blir genomskinlig. Lägg i stjälkar från sparrisen i stekpannan och stek i cirka 4 minuter.
5. Häll lök och sparrisstjälkar i en skål. Tillsätt ricotta, vatten och salt. Mixa ihop med en mixerstav.
6. Blanda pasta, 2/3 av bacon och ricottamixet. Stek i smör de kokta sparrisknopparna och den redan stekta baconen tills knopparna får färg.
7. Garnera pastan med bacon, sparrisknoppar och parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar