söndag 24 april 2011

Lammkebab



Jättesmidigt att göra lammkebab. Nu finns det fryst lammskav i frysdiskarna och det går bara på några minuter att få till denna skav. Supergott verkligen och absolut nåt jag kommer göra flera gånger. Kebab är en stor favorit hos mig så det här var perfekt mat att göra hemma.
Sen stekte jag lite aubergine till och sedan en sallad på pitabröd och sen på med lammskavet. Sen kan man ha vilken sås man vill på, tomatsås, vitlökssås eller yoghurt.

Lammkebab
2 port

240 g lammskav
1 msk olivolja
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 msk strimlad färsk mynta
1 msk citronsaft
salt och peppar efter behag.

Tillbehör: Sallad, tomater, lök, sås, pitabröd.

Bryn skaven enligt grundreceptet. Tillsätt vitök, spiskummin, mynta och citronsaft. Dra pannan av spisen. Salta och peppra. Varva lammskaven i pitabröd med sallad, tomater, lök och sås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vitlöksnudlar med brynt broccoli

För ca en vecka sen köpte jag Jennie Walldéns senaste kokbok "Mycket smak på nolltid". Jag har hennes tidigare kokböcker och laga...