Kokosbollar (kuber)
Blandning A:
1 äggvita
4½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1½ dl kallt vatten
Blandning B:
1½ dl kokhett vatten (för att lösa upp gelatinpulvret i)
1½ msk gelatinpulver
Vispa ihop blandning A. Vispa ner blandning B under "våldsam" vispning.
Vispa alltsammans med elvisp minst 15 minuter.
3 dl kokosflingor blandas med 1 msk kakao.
Klä en form med flastfolie, strö botten med kokosblandningen.
Häll i smeten, strö kokosblandning ovanpå.
Låt stå i kylen till det stelnat (några timmar).
Skär kakan i rutor. Doppa snittytorna i kokosblandning.
Blandning A:
1 äggvita
4½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1½ dl kallt vatten
Blandning B:
1½ dl kokhett vatten (för att lösa upp gelatinpulvret i)
1½ msk gelatinpulver
Vispa ihop blandning A. Vispa ner blandning B under "våldsam" vispning.
Vispa alltsammans med elvisp minst 15 minuter.
3 dl kokosflingor blandas med 1 msk kakao.
Klä en form med flastfolie, strö botten med kokosblandningen.
Häll i smeten, strö kokosblandning ovanpå.
Låt stå i kylen till det stelnat (några timmar).
Skär kakan i rutor. Doppa snittytorna i kokosblandning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar