söndag 20 mars 2011

Pasta med ugnsbakade körsbärstomater

Idag blev det en god middag i form av pasta med ugnsrostade körsbärstomater.
Tomaterna skulle ugnsbakas i 1½ timma så därför blev det en rätt för helgen då man har lite mer tid än vardagskvällar. Mycket god pasta som jag kommer göra flera gånger.

Spaghetti med ugnsrostade körsbärstomater
4 port

400 g spaghetti
500 g körsbärstomater, halverade
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 msk honung eller råsocker
½ tsk flingsalt
1-2 tsk örter, t.ex. hackad rosmarin, salvia eller basilika

Till servering:
Parmesan
rostade pinjenötter

Sätt ugnen på 125 grader. Blanda olivolja med vitlöksskivorna, honung, salt och örter. Vänd tomaterna i oljan. Lägg upp i en långpanna. Sätt in tomaterna i ugnen i 1½ timme.
Koka upp 4 liter vatten och salta rikligt. Koka pastan enligt minutanvisningen på paketet. Häll av pastan och blanda ner den nykokta pastan i långpannan med de ugnsbakade tomaterna. Servera med parmesan och pinjenötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Halloumiburgare med mango chutney-dressing

Det görs nog mycket hamburgare runt om i landet under sommaren. Det är enkelt och gott och kan varieras in i det oändliga. Jag har testat oc...