söndag 20 mars 2011

Pasta med ugnsbakade körsbärstomater

Idag blev det en god middag i form av pasta med ugnsrostade körsbärstomater.
Tomaterna skulle ugnsbakas i 1½ timma så därför blev det en rätt för helgen då man har lite mer tid än vardagskvällar. Mycket god pasta som jag kommer göra flera gånger.

Spaghetti med ugnsrostade körsbärstomater
4 port

400 g spaghetti
500 g körsbärstomater, halverade
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 msk honung eller råsocker
½ tsk flingsalt
1-2 tsk örter, t.ex. hackad rosmarin, salvia eller basilika

Till servering:
Parmesan
rostade pinjenötter

Sätt ugnen på 125 grader. Blanda olivolja med vitlöksskivorna, honung, salt och örter. Vänd tomaterna i oljan. Lägg upp i en långpanna. Sätt in tomaterna i ugnen i 1½ timme.
Koka upp 4 liter vatten och salta rikligt. Koka pastan enligt minutanvisningen på paketet. Häll av pastan och blanda ner den nykokta pastan i långpannan med de ugnsbakade tomaterna. Servera med parmesan och pinjenötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Banankaka med kaffe, choklad och nutella

Hade ett par övermogna bananer hemma och kom genast och tänka på banankaka. Det var länge sen jag gjorde och det bästa är ljummen banankaka ...