söndag 19 december 2010

Skumtomtsfudge

Nu är det bara några dagar kvar till jul :) Så denna helg har jag gjort julgodis. På med julmusik och sen började jag med skumtomtsfudge. Faktiskt första gången jag gör fudge. Lite skumt (hihi) att se skumtomtarna smälta ner och bli en härlig rosa massa. Men gör inte samma misstag som mig och stoppa ner fingret i den kokande smeten för att smaka. Alla vet nog att man ska passa sig för det när det gäller fudge, kola och annan sockerbaserad kokmassa. Jag har lärt mig nu och tyvärr tappade jag lusten att fortsätta med godisfixandet : (. Men fingret återhämtade sig rätt fort tack vare kallt vatten så jag har kunnat fortsätta. Det blev en godissort mindre än vad som var tänkt men förhoppningsvis tar jag igen den i veckan då jag inte hade lust att gå ut i snöovädret och handla.
Har ni gjort något godis och vad?


Skumtomtsfudge

ca 12 skumtomtar
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad

Blanda i kastrull och smält alltihop (utom chokladen) på svag värme. När alltihop är en slät smet låt småkoka under omrörning i 10 minuter. Blanda i 150 g vit choklad och rör tills massan blivit blank.
Ta av kastrullen från spisen och fortsätt rör tills massan blivit ljusare och svalnat lite. Häll upp i smord eller bakpapperklädd form ca 15 x 20 cm och låt stelna i kylen. Skär sedan i bitar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blondies med körsbär och choklad

Nu är det högsäsong för körsbär. Jag älskar körsbär i alla dess former! Så jag blev så glad när mina föräldrar gav mig en stor burk med fär...