söndag 19 december 2010

Bountybollar

Tycker man om godiset Bounty då kommer man älska dessa! Mm, så gott. Godare än jag trodde. Väldigt enkelt att göra. Den varma smeten var också god innan man rullade bollarna :)


Bountybollar

Fyllning:
50 g smör
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus blockchoklad

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli seg.
Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna). Ställ kallt minst en timma.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.

1 kommentar:

  1. Jag gjorde också Bountybollar idag. Lätt att sno ihop och bara sååå gott.

    Kram Sara

    SvaraRadera

Tortano med prosciutto, mozzarella och oliver

Så här på sommaren är det så härligt att sitta ute och äta när det är fint väder. Man njuter och bara har det bra. Jag gjorde ett bröd för l...