I fredags köpte jag färska lammkotletter. Var så sugen på att marinera dem i citron, vitlök, olivolja och persilja. Sedan stekte jag dem i grillpanna 2, 5 minut på var sida. Blev perfekt rosa. Till det gjorde jag bakad potatis med persiljesmör och sparris. Åh, så gott det blev! Och så enkelt. Riv citronskal, pressa citronsaft, ha i pressad vitlök, persilja, olivolja, salt och peppar i dubbla påsar och lägg ner lammkotletterna och låt ligga ett tag. Smaka av marinaden så ni får den smak ni vill ha. Knåda gärna påsen så alla gottigheter kommer in i köttet. Sedan tar ni de tillbehör ni vill ha till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Igår fick jag ett riktigt sug på att baka. Det händer lite då och då :) Så jag slog till på dessa daimrutor som jag hitta hos My kitchen st...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar