söndag 5 december 2010

Marinerade lammkotletter

I fredags köpte jag färska lammkotletter. Var så sugen på att marinera dem i citron, vitlök, olivolja och persilja. Sedan stekte jag dem i grillpanna 2, 5 minut på var sida. Blev perfekt rosa. Till det gjorde jag bakad potatis med persiljesmör och sparris. Åh, så gott det blev! Och så enkelt. Riv citronskal, pressa citronsaft, ha i pressad vitlök, persilja, olivolja, salt och peppar i dubbla påsar och lägg ner lammkotletterna och låt ligga ett tag. Smaka av marinaden så ni får den smak ni vill ha. Knåda gärna påsen så alla gottigheter kommer in i köttet. Sedan tar ni de tillbehör ni vill ha till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kalkonwallenbergare med potatispuré smaksatt med rostad vitlök, citronsmör och pärllök

Mmm, en riktigt god rätt. Godare än jag trodde faktiskt. Jag ligger efter lite i mina inlägg så denna är den sista rätten från min senaste L...