söndag 5 december 2010

Marinerade lammkotletter

I fredags köpte jag färska lammkotletter. Var så sugen på att marinera dem i citron, vitlök, olivolja och persilja. Sedan stekte jag dem i grillpanna 2, 5 minut på var sida. Blev perfekt rosa. Till det gjorde jag bakad potatis med persiljesmör och sparris. Åh, så gott det blev! Och så enkelt. Riv citronskal, pressa citronsaft, ha i pressad vitlök, persilja, olivolja, salt och peppar i dubbla påsar och lägg ner lammkotletterna och låt ligga ett tag. Smaka av marinaden så ni får den smak ni vill ha. Knåda gärna påsen så alla gottigheter kommer in i köttet. Sedan tar ni de tillbehör ni vill ha till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Igår gjorde jag en god vegetarisk paj. Pajskalet består av filodeg och blir frasigt och gott ihop med getosten och löken. Karamelliserad lök...