Det här är min absoluta favorit bland äppelkakor. Så enkel att göra och så god. Säkert för att det är så mycket smör i :)
Få ingredienser men så mycket smak. Mmm.... En riktig höst- och vinterkaka.
Fotona är tyvärr inte så bra. Inte lätt att ta bra kort med en enkel digitalkamera och dåligt ljus i köket samt mörkt ute.
Äppelkaka med knapertak
Till ca 6 pers
5-6 goda äpplen
1 msk mald kanel
1 msk mald kardemumma
Till taket:
200 g smör
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda dem med kanel och kardemumma.
3. Blanda snabbt ihop ingredienserna till degen.
4. Lägg ut degen i bitar över äpplena och bred ut den med vattensköljd stekspade så att den täcker helt.
5. Grädda mitt i ugnen till vacker färg, ca 35 minuter.
Låt kakan svalna och servera den gärna med iskall grädde, så lätt vispad att den är som sås.
Få ingredienser men så mycket smak. Mmm.... En riktig höst- och vinterkaka.
Fotona är tyvärr inte så bra. Inte lätt att ta bra kort med en enkel digitalkamera och dåligt ljus i köket samt mörkt ute.
Äppelkaka med knapertak
Till ca 6 pers
5-6 goda äpplen
1 msk mald kanel
1 msk mald kardemumma
Till taket:
200 g smör
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda dem med kanel och kardemumma.
3. Blanda snabbt ihop ingredienserna till degen.
4. Lägg ut degen i bitar över äpplena och bred ut den med vattensköljd stekspade så att den täcker helt.
5. Grädda mitt i ugnen till vacker färg, ca 35 minuter.
Låt kakan svalna och servera den gärna med iskall grädde, så lätt vispad att den är som sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar