
Så denna gång blev det ett nytt recept att testa. Kanelbullar med mandelmassa. Det blev jättegott och jag tog mer mandelmassa än vad som stod i receptet :) Men jag funderar på om det skulle vara så mycket jäst som det stod i receptet. Ni ser ju på bilden nedan vad jag menar :) Men gott blev det iaf. Så jag hoppas ni alla får njuta av en god kanelbulle eller flera imorgon! Det ska jag göra.


Kanelbullar med mandelmassa
40 bullar
100 g jäst, för söta degar
200 g smör
5 dl mjölk
2 dl vit baksirap
2 ägg
1 tsk salt
2 liter vetemjöl special
Fyllning:
150 g smör
3 msk kanel
1 dl strösocker
125 g mandelmassa
Garnering:
1 ägg
pärlsocker
Tillagning:
1. Smula ner jäst.
2. Smält smör. Häll i mjölk. Låt blandningen bli fingervarm. Tillsätt mjölkblandningen till jästen. Rör om tills jästen löst sig.
3. Tillsätt sirap, ägg och salt. Tillsätt mjöl lite i taget tills degen släpper från kanterna. Låt jäsa under bakduk cirka 60 minuter.
4. Mjöla bakbordet. Knåda ordentligt. Dela i 4 delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangel. Bred på smör. Strö över kanel och socker. Riv över mandelmassa.
5. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 2-3 cm breda bitar. Lägg glest i bullformar på plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa upp ägg. Pensla bullarna med ägget. Strö över pärlsocker. Grädda i 7-8 minuter.
7. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Jag blev inspirerad av ditt bakande och lagade också kanelbullar med mandelmassa i början av veckan. Det var gott! Brukar inte vara så förtjust i kanelbullar men nu har jag hittat min favoritbulle:).
SvaraRadera-Jenni-