Nu börjar hösten träda in. Kallare än vanligt den här tiden. Vad passar då inte bättre än grytor. Det är så smarrigt och doftar ljuvligt. Grytor blir ofta också godare när de får stå och "gotta" till sig och dra åt sig alla smaker.
Denna gryta är smakrik och god. Enkel att göra och sen står den på spisen och sköter sig självt.
En riktigt höstgryta.
Kycklinggryta
4 port
4 kycklingfiléer
2 hackade gula lökar
4 finhackade vitlöksklyftor
ca 2 msk finhackad färsk ingefära
1 hel färsk chilipeppar, finhackad
1 burk krossade tomater
3 dl hönsbuljong
2 stjärnanis
2 hela kanelstänger
1 msk spiskummin
2 msk curry
2 st lagerblad
skal & saft av en citron
salt & socker
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Häll på citronsaft, skal och salt. Blanda om och låt dra ca 15 minuter.
Stek lök, vitlök, ingefära och chili i olja. Häll sedan på med curry och spiskummin. Rör om och lägg i kycklingbitarna. Stek tills de har fått fin färg. Häll på buljong, tomater, kanel, stjärnanis och lagerblad.
Låt puttra ca 30 minuter. Smaka av och servera med ris eller matvete.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Igår fick jag ett riktigt sug på att baka. Det händer lite då och då :) Så jag slog till på dessa daimrutor som jag hitta hos My kitchen st...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar