söndag 5 september 2010

Kycklinggryta med indiska smaker

Nu börjar hösten träda in. Kallare än vanligt den här tiden. Vad passar då inte bättre än grytor. Det är så smarrigt och doftar ljuvligt. Grytor blir ofta också godare när de får stå och "gotta" till sig och dra åt sig alla smaker.
Denna gryta är smakrik och god. Enkel att göra och sen står den på spisen och sköter sig självt.
En riktigt höstgryta.

Kycklinggryta
4 port

4 kycklingfiléer
2 hackade gula lökar
4 finhackade vitlöksklyftor
ca 2 msk finhackad färsk ingefära
1 hel färsk chilipeppar, finhackad
1 burk krossade tomater
3 dl hönsbuljong
2 stjärnanis
2 hela kanelstänger
1 msk spiskummin
2 msk curry
2 st lagerblad
skal & saft av en citron
salt & socker

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Häll på citronsaft, skal och salt. Blanda om och låt dra ca 15 minuter.
Stek lök, vitlök, ingefära och chili i olja. Häll sedan på med curry och spiskummin. Rör om och lägg i kycklingbitarna. Stek tills de har fått fin färg. Häll på buljong, tomater, kanel, stjärnanis och lagerblad.
Låt puttra ca 30 minuter. Smaka av och servera med ris eller matvete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Igår gjorde jag en god vegetarisk paj. Pajskalet består av filodeg och blir frasigt och gott ihop med getosten och löken. Karamelliserad lök...