Denna gryta är smakrik och god. Enkel att göra och sen står den på spisen och sköter sig självt.
En riktigt höstgryta.
Kycklinggryta
4 port
4 kycklingfiléer
2 hackade gula lökar
4 finhackade vitlöksklyftor
ca 2 msk finhackad färsk ingefära
1 hel färsk chilipeppar, finhackad
1 burk krossade tomater
3 dl hönsbuljong
2 stjärnanis
2 hela kanelstänger
1 msk spiskummin
2 msk curry
2 st lagerblad
skal & saft av en citron
salt & socker
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Häll på citronsaft, skal och salt. Blanda om och låt dra ca 15 minuter.
Stek lök, vitlök, ingefära och chili i olja. Häll sedan på med curry och spiskummin. Rör om och lägg i kycklingbitarna. Stek tills de har fått fin färg. Häll på buljong, tomater, kanel, stjärnanis och lagerblad.
Låt puttra ca 30 minuter. Smaka av och servera med ris eller matvete.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar