Limoncello-cheesecake
12 bitar
10 digestivekex
50 smör
Fyllning:
500 g mascarpone
250 g ricotta
4 msk limoncello (citronlikör, finns på systemet)
1 dl florsocker
3 ägg
Garnering:
florsocker
strimlat citronskal
1. Krossa kexen till fina smulor. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt 30 min.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mascarpone, ricotta, likör, florsocker och ägg till en slät kräm. Häll i formen. Grädda på nedersta falsen 50 minuter tills krämen knappt stelnat. Låt svalna. Pudra med florsocker vid serveringsdags och strö över citronskal.
Jag tror att jag har ungefär samma recept i nån av mina receptmappar. Som tur lagade du tårtan först så behöver jag inte bli besviken:). Jag ska genast göra "en anmärkning" på receptet att tårtan kräver mera limoncello. Tack för att du testade receptet:).
SvaraRadera-Jenni-