lördag 10 oktober 2009

Skärgårdslimpa


Idag har det bakats bröd. Ett gott, fröigt och fruktigt bröd. Väldigt enkelt och går snabbt att göra. Receptet kommer från en konferensanläggning i Stockholms skärgård där jag var på en konferens för omring 4-5 år sedan. Jag hade även i aprikoser och hasselnötter i brödet då jag tycker det är himlans gott och gör brödet saftigare.

Skärgårdslimpa
2 bröd

1 liter filmjölk 3%
2,5 dl rågkross
2,5 dl vetekross
2 dl torkade linfrön
1,7 hg russin
2 dl solrosfrön
1,5 msk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl mörk sirap
2,5 dl vetekli
7 dl vetemjöl

Blanda samman alla ingredienser och fyll två avlånga 2-litersformar med smeten. Grädda i 150 grader i ca 90 minuter. Ett nyttigt och grovt hälsobröd som dessutom går utmärkt att frysa.

1 kommentar:

  1. Tack för limpan, det var jättegod. Kommer att baka den själv när vi har ätit upp din limpa.

    SvaraRadera

Krämig italiensk kycklinggratäng

Idag är det Lucia! Hoppas ni har fått njuta av något luciatåg idag eller kanske med deltagit i något. Jag har fått ta del av ett fint luciat...