lördag 10 oktober 2009

Skärgårdslimpa


Idag har det bakats bröd. Ett gott, fröigt och fruktigt bröd. Väldigt enkelt och går snabbt att göra. Receptet kommer från en konferensanläggning i Stockholms skärgård där jag var på en konferens för omring 4-5 år sedan. Jag hade även i aprikoser och hasselnötter i brödet då jag tycker det är himlans gott och gör brödet saftigare.

Skärgårdslimpa
2 bröd

1 liter filmjölk 3%
2,5 dl rågkross
2,5 dl vetekross
2 dl torkade linfrön
1,7 hg russin
2 dl solrosfrön
1,5 msk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl mörk sirap
2,5 dl vetekli
7 dl vetemjöl

Blanda samman alla ingredienser och fyll två avlånga 2-litersformar med smeten. Grädda i 150 grader i ca 90 minuter. Ett nyttigt och grovt hälsobröd som dessutom går utmärkt att frysa.

1 kommentar:

  1. Tack för limpan, det var jättegod. Kommer att baka den själv när vi har ätit upp din limpa.

    SvaraRadera

Blåbärspaj med knäcktäcke

Igår gjorde jag en blåbärspaj. Jag brukar göra smulpaj men nu gjorde jag med ett knäckigt täcke. Så gott! Segt och gott med den söta kolan m...