Jag hade inga förväntningar på denna men den var supergod. Absolut en rätt som kommer att göras fler gånger.
Auberginelasagne
4 port
1 gul lök
500 g nötfärs
1 msk rapsolja + 2 msk till pensling
2 förp krossade tomater á 370 g (en förpackning går lika bra)
2 msk tomatpuré
2 tsk chili- & vitlöksolja, t ex Zeta (chiliflakes och pressad vitlök funkar också bra)
½ tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 auberginer (600 g)
2 paket mozzarella á 125 g (snåla absolut inte med detta och ta inte mindre)
1 påse babyspenat (80 g)
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och hacka löken.
3. Stek lök och nötfärs i oljan tills färsen har fått färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, chili-& vitlöksolja, timjan, salt och peppar. Låt puttra under lock 10 min.
4. Skär auberginerna på längden i tunna skivor. Pensla dem med 2 msk olja och stek i en het stekpanna ca 2 min per sida.
5. Skiva mozzarellan.
6. Täck bottnen på en liten ugnsform (26 * 20 cm) med köttfärssås. Lägg på ett lager med aubergine, spenat och mozzarella. Lägg på nästa lager med aubergineplattor och fortsätt varva köttfärssås, spenat och ost. Avsluta med ett lager sås och mozzarella på toppen.
7. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.
(De blåa kommentarerna i blått är mina egna tips)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar