Idag har jag bakat. Nu när man har semester och har tid så får man lust att baka. Idag blev det wienerstänger. Det var länge sen jag gjorde dem, det var när jag bodde hemma och det är 9 år sen. Jag fyllde hälften av längderna med hallonsylt och de andra med drottningsylt.
Wienerstänger ca 60 st
250 g smör eller margarin
1½ dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt
Fyllning:
3-4 msk fast, röd sylt
Glasyr:
2 dl florsocker
1½ - 2 msk vatten
Rör matfett och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornssaltet.
Arbeta till en smidig deg.
Dela degen i 4 delar. Forma ca 40 cm långa längder. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 200 grader.
Blanda samman ingredienserna till glasyren. Bred den på de varma längderna.
Skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Igår fick jag ett riktigt sug på att baka. Det händer lite då och då :) Så jag slog till på dessa daimrutor som jag hitta hos My kitchen st...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar