fredag 22 maj 2009

Kokoskyckling med chili och jordnötssås

Letade runt bland recept jag har skrivit ut från Tasteline. Så idag kände jag för lite kokos och jordnötssmör. Men jag minskade ner med ungefär hälften av sojan då den tar överhand som jag även skrev i ett tidigare recept. Hade heller ingen chili så jag tog chiliflakes och det funkade bra det med. Det var en god rätt som jag kommer att göra igen.


Kokoskyckling med chili och jordnötssås
4 port

4 st kycklingfiléer
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chilifrukt
1 msk rapsolja
salt
1 msk farinsocker
2 msk soja (jag tog ca 1 msk)
1 msk kycklingfond
1 tsk pressad citron (tog lite mer)
3 msk jordnötssmör
4 dl kokosmjölk lätt

1. Skär kyckling i bitar. Hacka lök och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
2. Fräs kyckling och lök i olja tills de har fått färg. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare två minuter. Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka 15 min på svag värme.

Servera med basmatiris och en sallad.

3 kommentarer:

  1. Låter alldeles underbart i mina öron det där med kokos, kyckling och jordnötssås ihop... måste verkligen testas :-)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också det här låter jättegott och kommer också testa någon gång.

    SvaraRadera
  3. Nu har vi provat att laga det här och det blev jättegott. Vi gillar ju soja så jag tog enligt receptet men bytte ut chilin mot sambal. Men eftersom Ludden (2½ år) och en gäst skulle äta så blev det nog bara 1-2 teskedar.

    SvaraRadera

Havrebollar

Åh, dessa havrebollar/kokosbollar/kioskbollar är verkligen nostalgi för mig. Jag åt dem ofta när jag gick i högstadiet och de sålde dessa på...