fredag 13 mars 2009

Att kombinera mat och vin

Igår kväll var jag på vinprovning tillsammans med min syster, mor och två arbetskollegor till henne. De som anordna provningen var Australian Wine Club och denna kväll var det temat "Att kombinera mat och vin". När vi kom in i lokalen fick vi ett vitt vin som fördrink. Vi satte oss sedan till bords och framför oss låg en assiett med olika tillbehör. Det var sött, salt, beskt, surt och umami (de fem smakerna).
Det var väldigt intressant men svårare än vad jag hade trott. Känner att jag behöver mer kunskap i detta. Men man kan bara göra sitt bästa och testa sig fram. Hur ska man annars lära sig? Efter "vinprovningen" fick vi en fiskgryta på kolja och rotfrukter. Väldigt väldigt gott! Och till det ett gott vitt vin.

1 kommentar:

  1. Bilderna ser bekanta ut... undrar om vi var på samma ställe *ler*. Ja, det var jättetrevligt.

    SvaraRadera

Havrebollar

Åh, dessa havrebollar/kokosbollar/kioskbollar är verkligen nostalgi för mig. Jag åt dem ofta när jag gick i högstadiet och de sålde dessa på...