Linguine och kycklingsås med kokosmjölk
4 port
400 g Linguine
3 st kycklingfiléer
2 msk rapsolja
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
1,5 tsk färskriven ingefära
1 st röd paprika
300 g gröna bönor, färska eller frysta
1 burk kokosmjölk (400g )
1 st lime
salt och peppar
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Strimla kycklingfiléerna.
3. Skala och skiva lökarna. Skär paprikan i bitar och dela bönorna.
4. Stek kycklingen tillsammans med löken i lite olja i en het panna eller stekgryta.
5. Tillsätt paprika, bönor och ingefära som får fräsa med mot slutet. Blanda i kokosmjölk
och låt det koka upp.
6. Smaksätt med lite pressad lime, salt och peppar.
Blanda såsen med den nykokta pastan. Servera med limeklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar