torsdag 29 januari 2009

PREMIÄR!!!

Och så är min matblogg född!
Det här ska bli spännande och se vart det leder. Den här bloggen kommer som sagt att handla om mat i alla dess former. Jag har alltid varit intresserad av äta mat och att laga mat. Visst har man dagar man inte har lust med matlagning och det blir nåt take away istället men man hittar alltid tillbaka till köket. Ni kommer få följa med mig i köket och även på restauranger. Jag kommer även att lägga ut recept på maträtter jag gör men dock inte på allt. Men skulle ni se nåt ni gillar och recept inte finns så är det bara att fråga. Jag har en extra dragning till Medelhavsmaten så dit kommer ni få följa med.
Det kan dyka upp ej ätbara saker också men som hör till köket på nåt sätt.
Jag hoppas ni kommer gilla sidan och att ni kan inspireras av nåt jag publicerar.
Nu tänker jag börja med att bjuda på ett muffinsrecept som jag vet att flera väntar på :)

Grunden är chokladmuffins och sen kan man om man vill ha i olika goda smarrigheter om man vill ha det där lilla extra.

Chokladmuffins (ca 15 st)
Ugnstemp: 200 grader, varmluft: 175 grader


100 g margarin eller smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vanillinsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Ställ veckade pappersformar på en plåt.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna.
Blanda till sist i matfettet. Fördela smeten i formarna.
Fyll dem inte till mer än 3/4.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.

Tips på fyllning:

* Daimkulor (1 påse)
* Lakrits (4 kick) och 100 gr blåbär och hallon

* Nonstop (finns speciella för bakning, finns oftast vid mjöl och sockerhyllan)
* Marabou chokladkakor (Bryt i mindre bitar och lägg i ett par i varje muffins)

2 kommentarer:

  1. Superkul! Ja, de där muffisarna var verkligen supersmarriga! Lycka till med nya bloggen! Kraaam Sara

    SvaraRadera
  2. Jättefin! Nu vill vi ha många smarriga recept här.

    SvaraRadera

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...