söndag 17 mars 2019

Kryddig hoisinkyckling med syrad gurka och jordnötter

Hoppas ni har haft en skön helg. Här har det varit bra men det går fort som vanligt.
Nu tänkte jag ta och bjuda er på en god rätt. En rätt jag hittade i Icas tidning Buffé för ett tag sedan.
En rätt jag absolut kommer laga igen.
                   

Kryddig hoisinkyckling med syrad gurka och jordnötter
4 port

8 kycklinglårfiléer
2 gula lökar
2 dl hoisinsås
1 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1½ msk kinesisk soja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk ingfära
1 krm chiliflakes
3 stjärnanis
1 krm malen kanel
1 liten gurka
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 dl finhackade jordnötter
kokt rundkornigt ris till servering

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och halvera löken.
2. Lägg kyckling och löken i en ugnsform med hög kant.
3. Blanda hoisinsås, vatten, vinäger, soja, vitlök, ingefära, chiliflakes, stjärnanis och kanel. Häll över.
4. Baka i mitten av ugnen ca 40 minuter tills kycklingen är mör och löken är mjuk.
5. Skär gurkan i strimlor. Blanda med vinäger och salt.
6. Servera kycklingen med löken, gurkan, jordnötter och ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...