Nu kommer inläggen i lite huller om buller och inte i rätt ordning som jag har gjort rätterna.
Denna rätt är ytterligare en från Linas inspirationskasse för lite sen. En god vegetarisk hamburgare med halloumi och en riktigt god salsa romesco som var enkel att göra.
Pommesen var också mycket goda. En perfekt fredagsrätt!
Denna rätt är ytterligare en från Linas inspirationskasse för lite sen. En god vegetarisk hamburgare med halloumi och en riktigt god salsa romesco som var enkel att göra.
Pommesen var också mycket goda. En perfekt fredagsrätt!
Halloumiburgare med salsa romesco, rödlök och pommes
2 port
Halloumiburgare
Hamburgerbröd
1 röd paprika
1 tomat
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
olja
salt
svartpeppar
500 g potatis
½ påse mandelspån
1 tsk vitvinsvinäger
3 krm chili flakes
½ ask ruccola
1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Salsa romesco: skär paprika, ½ tomat, ½ rödlök och vitlöksklyftor i mindre bitar. Lägg allt i en ugnsform och blanda med olja och 1 krm salt. Rosta i övre delen av ugnen 18-20 min.
3. Skär potatis i pommes frites-liknande stavar. Skölj i kallt vatten. Lägg på en plåt och blanda med olja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen 20-22 min.
4. Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
5. Lägg över de rostade grönsakerna i en mixerbunke. Tillsätt hälften av den rostade mandeln, vitvinsvinäger, chili flakes och 1 krm salt. Mixa till en sås med stavmixer.
6. Skiva tunna ringar av ½ rödlök och skär ½ tomat i skivor.
7. Skär 2 halloumiburgare på båda sidor i en stekpanna med lite olja, 2-3 min.
8. Fyll 2 hamburgerbröd med lite salsa romesco, halloumiburgare, rödlök, tomat, ruccola och resten av den rostade mandeln. Servera med pommes frites och resten av salsan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar