De kanelstekta morötterna var nog det bästa. Så gott!
Jag serverade rätten med kamutvete istället för naanbröd och det blev mycket bra.
Marockansk gryta med saffran, russin, kanelstekta morötter och löskokt ägg
2 port
2 ägg
1 silverlök
½ zucchini
olja
2 vitlöksklyftor
1 pkt saffran
3/4 tsk malen kanel
3/4 tsk spiskummin
2 krm chili flakes
1 krm salt
1 förp konserverade körsbärstomater
1 ask russin (42 g)
3/4 dl vatten
½ tärning grönsaksbuljong
100 g snackmorötter
½ tsk socker
1 krm malen kanel
1 krm salt
1 förp naanbröd
½ knippe bladpersilja
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner äggen och låt koka 7 min. Spola kallt.
3. Skiva löken. Tärna zuccini.
4. Fräs alla grönsaker i lite olja i en traktörpanna tillsammans med vitlöksklyftor (pressade). Krydda med saffran, malen kanel, spiskummin, chili flakes och 1 krm salt. Låt fräsa 1-2 min.
5. Tillsätt körsbärstomater, russin, vatten och buljongtärning. Sjud under lock 5-7 min.
6. Dela morötterna på längden. Fräs morötterna i en stekpanna med olja. Krydda med socker, kanel och 1 krm salt. Låt fräsa 2-3 min.
7. Tillaga naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
8. Grovhacka persilja. Skala och halvera de kokta äggen. Toppa grytan med persilja och ägghalvor. Servera med nybakat naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar