söndag 23 oktober 2016

Basilikadoftande kyckling med pressad potatis

Jag har haft en liten bloggpaus då jag har varit iväg på semester men nu kommer en smarrig hösträtt med pressad potatis. Har längtat efter gammal potatis nu efter sommaren så man kan göra pressad potatis, gratäng och klyftpotatis. Det är så gott!
Det här är en enkel och god kycklingrätt med basilika och soltorkade tomater.
Vill man inte ha potatis till så går det bra med pasta.
                                          

Basilikadoftande kyckling med pressad potatis
4 port

900 g potatis
1 citron
ca 600 g kycklingfiléer
1 msk smör
salt och peppar
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning (eller 1 ½ msk fond)
1 ½ dl crème fraiche
1 kruka basilika
150 g sockerärtor
100 g soltorkade tomater (strimlade)

1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
2. Tvätta och riv citronskalet och pressa sedan ur 1 msk saft.
3. Skär varje kycklingfilé i tre delar på snedden. Stek dem i matfettet i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll över vattnet och smula i buljongtärningen. Rör ner crème fraiche och citronsaft i pannan. Låt sjuda ca 8 minuter. Strö över citronskalet och grovskuren basilika.
4. Koka sockerärtorna någon minut i saltat vatten.
5. Blanda sockerärtorna och tomaterna med kycklingen. Smaka av med salt och peppar.
6. Pressa den nykokta potatisen och servera till kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...