måndag 4 januari 2016

Pulled tuna taco med friterad majs, tomatsalsa och avokado

God fortsättning! Då var vi inne på 2016. Helt otroligt vad tiden går fort. Ska bli spännande att se vad 2016 kommer att ge.
Jag börjar 2016 med att ta Linas Matkasse. Tycker det är kul att testa lite nya recept och slippa fundera på vad man ska laga. Men jag väljer bara Linas när jag får se kommande meny så jag vet vad man får.
Så idag är det första rätten i kassen. Det är en tonfisktaco med majs, tomatsalsa och guacemole.
Och det var sååå gott! Mums! Kunde knappt sluta äta. Så kul med variation på tacos och med tonfisk på burk. Och gillar man inte tonfisk så byt ut det mot kyckling eller fläsk. Såsen det ligger i gör allt.
Men den friterade majsen var lite överreklamerad så nästa gång blir det bara vanlig majs. Tyckte inte det gjorde nån större skillnad. Men tomatsalsan med lime var fräsch och guacemolen med spiskummin gjorde det lite extra.
Så absolut nåt som kommer göras flera gånger.
                                                 

Pulled tuna taco med friterad majs, tomatsalsa och avokado
2 pers

1 silverlök
½ grön chili
½ ask körsbärstomater
1 krm salt
1 lime
1 burk majs
2 msk vetemjöl
olja
1 avokado
½ dl grekisk yoghurt
3 vitlöksklyftor
spiskummin
1 1/4 msk socker
2 msk ketchup
1 ½ msk balsamvinäger
1 ½ msk japansk soja
½ tsk chiliflakes
1 burk tonfisk
tortillabröd

1. Salsa: finhacka ½ silverlök och ½ grön chili. Kvarta tomaterna. Lägg allt i en bunke och blanda med salt, finrivet skal av en lime och pressad saft från halva limen.
2. Häll av majsen. Lägg på en tallrik och blanda med mjöl. Fräs majsen i rikligt med olja till den blir krispig och gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Avokadocrème: lägg avokado, grekisk yoghurt, 1 vitlöksklyfta (pressad), 1 krm spiskummin i en mixerbunke. Mixa till en crème med stavmixer.
4. Finhacka ½ silverlök och 2 vitlöksklyftor. Fräs i lite olja i en kastrull 1-2 min.
5. Tillsätt ½ tsk spiskummin, socker, ketchup, balsamvinäger, japansk soja och chiliflakes. Låt sjuda 2-3 min.
6. Blanda ner tonfisken (avrunnen) och pressad saft från resten av den använda limen i såsen.
7. Värm tortillabröd och servera tonfisk, tomatsalsa, avokadocrème och friterad majs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...