lördag 12 september 2015

Hallonsufflé

Tiden springer iväg och det är redan mitten av september. Hösten är här och jag gillar den här årstiden med den klara luften och alla vackra färger som kommer i naturen. Bara jag får avstå regn. Nu är det också en fantastisk tid för lite mer mustiga maträtter och grytor. Härligt!
För lite sen hade jag mina föräldrar över en vardagkväll på middag. Så jag lyxa till med en efterrätt och gjorde Roy Fares hallonsufflé. Inte så enkelt att få till en sufflé men gott är det. Läckra är de också när de växer på höjden. Går att förbereda och ha i kylen så länge. Receptet finner ni nedan.                                       

                                        

Hallonsufflé
6 port

150 g hallonpuré - (400g frysta hallon)
12 g potatismjöl (1 msk)
15 g citronsaft (1,5 msk)
1 st vaniljstång
100 g äggvita (3 st)
50 g socker (½ dl)
10 g citronsaft (1 msk)

Sätt ugnen på 170 grader. Tina de frysta hallonen, mixa och sila så att du får en len och fin hallonpuré.
Koka hallonpuré, potatismjöl, citronsaft och vaniljstång till en kräm i 3 min under omrörning, ställ åt sidan och låt svalna lite.
Smöra och sockra 6 st suffléformar. Vispa ägg till en maräng, tillsätt lite i taget av strösockret och sist citronsaft, vispa till en fast maräng. Vänd i hälften av marängen i krämen och arbeta ihop det. Sen tillsätter du resten av marängen och vänd runt försiktigt tills allt är blandat.
Fyll formarna och stryk slätt med en palett och dra ett finger längs med kanten för att hjälpa dem lyfta. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 7-9 minuter beroende på storleken på formen.
Ta ut, pudra på lite florsocker och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blondies med körsbär och choklad

Nu är det högsäsong för körsbär. Jag älskar körsbär i alla dess former! Så jag blev så glad när mina föräldrar gav mig en stor burk med fär...