
Kryddstekt lax med ärt- och fetaostsallad
2 port
1 3/4 dl basmatiris
1 kruka mynta
1 dl gräddfil
salt
½ förpackning sockerärtor
½ rödlök
½ fetaost
½ förpackning gröna ärtor
½ msk paprikapulver
½ msk socker
3/4 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
ca 300 g laxfilé
olja
1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
2. Myntacreme: finstrimla bladen från ½ kruka mynta. Lägg i en skål och blanda med gräddfil och 1 krm salt.
3. Finstrimla sockerärtor och rödlök. Smula fetaost. Lägg allt i en salladsskål.
4. Koka gröna ärtor ½ min i saltat vatten. Häll av och blanda ner i salladsskålen. Toppa salladen med blad från ½ kruka mynta.
5. Kryddblandning: blanda paprikapulver, socker, spiskummin, 3 krm salt och cayennepeppar i en skål.
6. Skär laxfilén i två portionsbitar och gnid in med kryddblandningen. Stek på medelvärme i lite olja 3-4 min per sida.
7. Servera kryddstekt lax med ärt- och fetaostsallad, basmatiris och myntacreme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar