onsdag 15 april 2015

Italiensk kycklingpasta

Vilket aprilväder vi har. Ena dagen är det sol och fint väder och sen slår det snabbt om och blir regn och rusk. Eller blåsigt. Eller hagel. Men som tur är så håller sig snön borta och det får den göra i över ett halvår nu.
Ska tipsa om en riktigt god kycklingpasta som jag gör lite då och då. Går att göra på max en halvtimma så det är perfekt en stressig vardag eller om man bara vill att det ska gå undan.

                                      

Italiensk kycklingpasta
4 port

ca 300 g pasta
250 g fryst bladspenat el 150 g färsk
2-3 kycklingfiléer, ca 400 g
2 vitlöksklyftor
6-8 marinerade soltorkade tomater
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl grädde

Koka pastan. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla tomater och spenat. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rör i vitlök, tomater, spenat och grädde. Låt det koka ihop några minuter. Servera såsen med pastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...