söndag 21 december 2014

Wienernougat

Nu är det inte många dagar kvar till julafton. Många stressar och fixar in i det sista. Jag hoppas ni ändå kan slappna av och njuta av denna tid.
Gissar att många har fixat julgodis denna helg. För lite måste man ändå ha :)
Jag har idag gjort wienernougat som var superenkelt. Endast 3 ingredienser. Har även gjort en tryffel men vet inte riktigt hur den kommer bli då den inte har stelnat som den borde så den får stå och gotta till sig till imorgon så hoppas jag det går att göra tryfflar sen. Imorgon ska det även bli ett till godis som ni får ta del av då :)
Ni kanske redan är klara med julgodiset men annars kommer här receptet på denna wienernougat.
 
                                          

Wienernougat

200 g nougat
150 g mjölkchoklad
100 g mandelspån, rostade

Om du inte hittar färdiga rostade mandelspån så kan du rosta dem lite lätt i en torr stekpanna men akta så de inte bränns, det går fort.
Skär nougat i mindre bitar och lägg dem i en skål över ett vattenbad och låt smälta. Hacka chokladen och låt smälta ihop med nougaten under omrörning.
Vänd ner mandeln och rör om försiktigt tills allt är blandat. Häll sedan upp i en bakplåtsklädd form cirka 15*15 cm eller liknande. Låt svalna innan du skär upp lagom stora bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blondies med körsbär och choklad

Nu är det högsäsong för körsbär. Jag älskar körsbär i alla dess former! Så jag blev så glad när mina föräldrar gav mig en stor burk med fär...