måndag 27 oktober 2014

Persiljestekt kyckling med kaprisdipp

En enkel men mycket god kycklingrätt. Jag tycker persilja är en mycket god ört som kan användas till mycket och ger mycket smak. Tillsammans med denna goda kaprisdipp så var det pricken över i:et.
Till det hade jag pressad potatis och haricot verts. En middag som kommer igen :)

                                         

Persiljestekt kyckling med kaprisdipp
4 port

900 g potatis
½ kruka persilja
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt och peppar
3 msk kapris
1 citron
2 dl crème fraiche
150 g haricot verts

Sätt ugnen på 175 grader. Koka potatisen i saltat vatten.
Hacka persiljan. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Vänd kycklingen i persiljan och lägg över filéerna i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
Hacka kaprisen. Skölj citronen och riv skalet. Blanda kapris och skal med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
Koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter.
Servera kycklingen med bönon, dipp och potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Timjankyckling med puré på jordärtskocka

Jag fick hem ekolådan i förra veckan med färska grönsaker och frukt som är ekologiskt odlade. Så härligt! I den låg det bland annat jordärts...