torsdag 25 september 2014

Cashew- och limebakad lax

Nu blev det ännu ett recept gjort från tidningen "Elle Mat & Vin Vardagslyx".
Cashew- och limebakad laxfilé. Det var riktigt riktigt gott. Den här kommer jag göra flera gånger.
Så enkel att göra och med den enkla yoghurtsåsen till. I receptet är det med en couscoussallad men den hoppade jag över och gjorde bara vanlig couscous med lite limezest på. För min del skulle det räcka med lite grönsaker till för både lax och nötter mättar bra.
Men det här är en rätt jag absolut tycker ni ska testa på. Mums!

                                        

Cashew- och limebakad lax med couscoussallad
1 pers

1 norsk laxfilé
½ dl cashewnötter (grovhackade)
1/3 dl sweet chilisås
½ lime, rivet skal

2 dl couscous
½ lime, saft + rivet skal
½ röd chilifrukt
2-3 msk olivolja
salt och peppar
½ mango
1 dl ruccola
½ dl hackad koriander

Sås
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk honung
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg cashewnötterna i en skål. Tillsätt sweet chilisås och rivet limeskal av en ½ lime. Blanda alltsammans tills det klibbar ihop.
Lägg laxfilén i en ugnssäker form och fördela cashewröran jämnt över hela. Sätt in i ugnen och baka ca 20 minuter. Koka under tiden couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
Riv skalet på ½ lime och pressa ur saften i en skål eller bunke. Hacka chilin fint och tillsätt den tillsammans med olivoljan. Blanda och smaka av med salt och peppar.
Dela mangon i små bitar och lägg i skålen. Tillsätt ruccola och hackad koriander.
Blanda till sist ner den avsvalnade couscousen. Blanda ingredienserna till såsen och servera tillsammans med laxen och couscousen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...