söndag 16 mars 2014

Choklad och hallonmousse

Att slänga ihop en dessert behöver inte vara nåt krångligt. Ibland krävs bara få ingredienser för att få en mycket god och härlig dessert. Jag älskar choklad! Finns det något bättre? Därför tänkte jag bjuda på en enkel och ljuvlig chokladmousse och i den har jag färska hallon men man behöver om man inte vill och då är det bara att utesluta den delen. Dock väldigt mäktig mousse så gör inte jättestora portioner. Lagom är bäst :) Servera gärna med färska bär.

                                        

Choklad och hallonmousse
4 port

100 g mörk choklad (60-70% kakaohalt)
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl hallon + till garnering

Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikron.
Vispa grädden hårt och rör ner hallonen.
Rör i en äggula i taget i chokladen. Rör ner hallongrädden, lite i taget.
Klicka moussen i 4 koppar eller glas. Låt moussen stå någon timma i kylen till serveringen.
Garnera gärna med hallon eller andra färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Igår gjorde jag en god vegetarisk paj. Pajskalet består av filodeg och blir frasigt och gott ihop med getosten och löken. Karamelliserad lök...