tisdag 4 juni 2013

Rabarberrutor

Så härligt ute nu med alla blommor och annat gott som kommer upp i trädgårdarna. Den här tiden är fantastisk. Grönt och skönt :) Svisch säger det bara och så är denna härliga tid förbi. Men nu ska vi njuta av allt härligt.
Fick rabarber av mina föräldrar för lite sen. Så gott och man kan göra så mycket. Jag luktade på den och kände direkt hur det drog längst bak i munnen efter minnen från barndomen när man gjorde grimaser när man åt men ändå var man där och fortsatte äta ändå :)
Så av dessa blev det rabarberrutor. Mycket gott och saftigt och perfekt att frysa in och ta fram vid tillfälle.
Recept nedan.
                                   
 
Rabarberrutor
30 st

200 g smör eller margarin
4 ägg
5 dl strösocker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Fyllning:
450 g rabarber
½ dl strösocker
1 msk kanel
Pärlsocker

Värm ugnen till 200 grader.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med smör och mjölk.
Häll smeten i en långpanna ca 30*40 cm, med bakplåtspapper i botten.
Fyllning:
Skala rabarbern om den är grov, och skiva den tunt. Blanda rabarber, socker och kanel.
Fördela rabarbern över smeten och strö på pärlsocker.
Grädda ca 25 min. Låt svalna och skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...