måndag 6 maj 2013

Italienska kalvfärsbullar med tomatsås och pappardelle

Nu har det varit lite sött och gott de senaste inläggen så tycker det är dags för ett litet mumsigt middagsinslag. Det hoppas jag ni är sugna på :)
Det jag ska bjuda er på idag är en god italiensk middag med mycket smaker och självklart pasta till.
Italiensk mat är fantastisk. Går alltid hem och verkar göra det hos de flesta.
Så detta är italienska köttbullar av kalv som är smaksatt med citron och salvia. Härliga kryddor ihop med kalv. Sedan en tomatsås med färsk basilika i. Mums!
Buon appetito!

 
Italienska kalvfärsbullar med tomatsås

2 st vitt bröd, i skivor
1 dl vatten
500 g kalvfärs
1,5 tsk salt
vitpeppar, nymald
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 ägg
1 msk persilja, hackad
1 tsk färsk salvia, hackad
citronskal, av en halv citron
0,5 dl parmesanost, riven
2 msk smör

Tomatsås

1 gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
375 g passerade tomater
1 msk strösocker
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
en halv kruka basilika, finhackad

1. Börja med såsen. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i olivoljan.
2. Tillsätt passerade tomater, strösocker, salt och peppar. Sjud såsen cirka 20 minuter.
3. Köttbullar: Blanda smulat bröd och vatten i en bunke. Låt stå i 10 minuter. Rör ner färs, salt och peppar.
4. Tillsätt lök, vitlök, ägg, persilja, salvia, citronskal och ost. Rör färsen smidig.
5. Forma färsen till medelstora köttbullar och lägg dem på ett smörpapper. Stek köttbullarna i smör i omgångar, cirka 5 minuter. Skaka stekpannan så att det blir runda köttbullar.
6. Rör ner den hackade basilikan i tomatsåsen.
7. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt allt bli varmt. Servera med kokt pappardelle, riven parmesanost, basilika- och salviablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Igår gjorde jag en god vegetarisk paj. Pajskalet består av filodeg och blir frasigt och gott ihop med getosten och löken. Karamelliserad lök...