Men tycker ni ska testa det här nån gång iallafall. Sååå gott så! Fyra härliga lager i en och samma kaka. Nederst en härlig brownie med chokladbitar i, sedan ett lager smält marshmallows för att sen övergå till duche de leche och för att sedan toppas med chokladtryffel. Mmmm....
Receptet kommer från Kalasgott och det finner ni nedan.
Ooey gooey brownies
Botten:
120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad
150 g minimarshmallows eller hackade stora marshmallows
1 burk Dulche de Leche (dvs en burk kondenserad mjölk som kokats på svag värme i 3-4 timmar. Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken ska vara täckt under hela kokningen och måste svalna innan burken öppnas) Finns även färdigkokad i burk och heter då karamelliserad mjölk och det använde jag.
Chokladtryffeltäcke:
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackad mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20*30 cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 minuter.
Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte få färg. Bred över dulche de leche över marshmallowlagret när det har svalnat något.
Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulche de leche-lagret. Låt stelna och skär sedan i mindre bitar.
Botten:
120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad
150 g minimarshmallows eller hackade stora marshmallows
1 burk Dulche de Leche (dvs en burk kondenserad mjölk som kokats på svag värme i 3-4 timmar. Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken ska vara täckt under hela kokningen och måste svalna innan burken öppnas) Finns även färdigkokad i burk och heter då karamelliserad mjölk och det använde jag.
Chokladtryffeltäcke:
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackad mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20*30 cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 minuter.
Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte få färg. Bred över dulche de leche över marshmallowlagret när det har svalnat något.
Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulche de leche-lagret. Låt stelna och skär sedan i mindre bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar