onsdag 19 december 2012
Pepparkakskladdkaka
I söndags hade jag ett litet glöggmingel för familjen och ett par vänner. Tycker det är mysigt att få träffas och umgås en stund och speciellt nu inför julen.
Började med att servera glögg (såklart) :). Därefter bjöd jag på lite olika tilltugg som smördegsrullar, tunnbrödrullar, laxrullar, lite charkuterier, löjromscheesecake och pepparkakor med mögelost.
Sedan blev det lite fika med pepparkakaskladdkaka samt cupcakes. Sen var vi mätta :)
Pepparkakskladdkaka är första gången jag gör. Det blev mycket gott. Kändes nästan som att äta pepparkaksdeg och det är ju godare än själva pepparkakorna för min del.
Mycket enkelt att göra som med alla kladdkakor. Så ett litet tips så här inför julen ifall ni får gäster och ni inte vill lägga ner så mycket tid på förberedelser. Eller rent av för att man gillar pepparkakor.
Jag pudrade över lite florsocker och hade på egengjorda snögubbar i sockerpasta som slutfinish.
Pepparkakskladdkaka
4½ dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
3 ägg
135 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
½ tsk kardemumma
1/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader (180 grader om det är varmluftsugn).
Smöra en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
Blanda ihop alla ingredienser utan att vispa, gärna det smälta fettet sist.
Häll smeten i formen.
Grädda i 25 minuter i mitten av ugnen (då blev min bra).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Igår fick jag ett riktigt sug på att baka. Det händer lite då och då :) Så jag slog till på dessa daimrutor som jag hitta hos My kitchen st...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar