måndag 19 november 2012

Fikon i ugn

En riktigt smarrig förrätt som går hur fort som helst, ja nästan iallafall :)
Fungerar som efterrätt också om man vill ha det. Det är så underbart gott och det vattnas
i munnen bara jag skriver om det.



Färska fikon
Getost
Balsamicosirap
Pinjenötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela fikonen i ett kryss nästan helt igenom. Tryck till så de öppnas i mitten lite.
Lägg i lite getost i mitten och häll på lite balsamicosirap.
In i ugnen runt 10 minuter eller tills osten har smält lite och fikonen är varma.
Medans fikonen tillagar sig i ugnen så rosta lite pinjenötter och strö över när fikonen är klara.

KLART!
ÄT!
MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Timjankyckling med puré på jordärtskocka

Jag fick hem ekolådan i förra veckan med färska grönsaker och frukt som är ekologiskt odlade. Så härligt! I den låg det bland annat jordärts...