måndag 19 november 2012

Fikon i ugn

En riktigt smarrig förrätt som går hur fort som helst, ja nästan iallafall :)
Fungerar som efterrätt också om man vill ha det. Det är så underbart gott och det vattnas
i munnen bara jag skriver om det.



Färska fikon
Getost
Balsamicosirap
Pinjenötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela fikonen i ett kryss nästan helt igenom. Tryck till så de öppnas i mitten lite.
Lägg i lite getost i mitten och häll på lite balsamicosirap.
In i ugnen runt 10 minuter eller tills osten har smält lite och fikonen är varma.
Medans fikonen tillagar sig i ugnen så rosta lite pinjenötter och strö över när fikonen är klara.

KLART!
ÄT!
MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tortano med prosciutto, mozzarella och oliver

Så här på sommaren är det så härligt att sitta ute och äta när det är fint väder. Man njuter och bara har det bra. Jag gjorde ett bröd för l...