torsdag 2 augusti 2012

Stockholmsdag med tapaslunch och asiatisk middag

Igår hade jag och min syster vår årliga Stockholmsdag med shopping och mat. Vi ser alltid fram emot denna dag och jag tror den blir mer och mer matig då vi är mer inriktade på vad vi ska äta under dagen och hur vi ska planera för att orka äta så mycket som möjligt :)
Även priserna på maten har trappats upp varje gång.
Det har i våras öppnat en ny galleria i centrala Stockholm, en exklusivare galleria och där finns även ett flertal restauranger.
Vi startade med att besöka Boqueria som serverar spansk mat. Där beställde vi in tapas och delade på (översta bilden). Mycket mycket gott och så vin till det såklart :) Vi åt serranoskinka, Monte Enebro (getost), pimentos de padron med sommartomat (små minipaprikor med flingsalt), gambas, papas fritas (friterad potatis), botifarra boqueria (deras egengjorda korv) och pulled pork fritters (kryddiga köttbullar med fläskkött). Allt var så otroligt gott och vi njöt av varje tugga.
Sen tog vi oss vidare med shoppingen och promenera så vi skulle orka med middag sedan.
När vi var klara med shoppingen så gick vi till nästa restaurang som är EAT i Moodgallerian och som ligger granne med Boquerian.
Där serveras europeisk mat ihop med asiatisk kokkonst. Här finns menyer man kan prova flera olika rätter men man behöver då vara fler som delar och det är mycket mat så man måste vara hungrig.
Vi var dock inte så hungriga så vi tog in ångade dim sum med rostad kyckling och groddar samt vårrullar med seafood. Som vi delade på till förrätt.
Sedan tog vi en varsin wokrätt. Jag tog wok med mör fläsksida, chili, pak choi, pimiento och sugersnaps (till höger på bilder längst ner).
Min syster åt wok med biff, svartpeppar, salladslök, grön chili, sidfläsk och vattenkrasse (på vänster sida på bilden längst ner).
Mycket gott var det! Vi är så nöjda med vår dag och fler besök på båda dessa restauranger kommer det att bli för min del iallafall (sen att de ligger precis vid mitt jobb gör inte saken sämre :))
Och självklart blev det även shopping däremellan så det var lite påsar som följde med hem :)

1 kommentar:

  1. Det var en jättehärlig dag och jag kommer minnas båda matstunderna länge!

    SvaraRadera

Blondies med körsbär och choklad

Nu är det högsäsong för körsbär. Jag älskar körsbär i alla dess former! Så jag blev så glad när mina föräldrar gav mig en stor burk med fär...