Gjorde en riktigt smarrig kycklingrätt igår. Det är det bästa med den här tiden på året när det är lite grått och kallt ute att få stå i köket och göra härliga varma maträtter.
Den här rätten är väldigt enkel att göra och mycket smak.
Kyckling med mango
4 port
1 kyckling (går lika bra med kycklingfiléer)
1-2 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk soja
1 purjolök
2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney (jag tog en starkare variant)
1 mango (jag tog fryst mango som finns i frysdisken och redan i färdiga tärningar)
Dela kycklingen (eller strimla filéerna). Strimla purjolöken och fräs den i smör och lägg sedan åt sidan. Bryn kycklingen i smör i en stekgryta. Lägg i sambal oelek, vatten, buljongtärning och soja. Koka under lock i ca 15 min. Rör i purjolök, creme fraiche och mango chutney. Låt koka 5 min. Lägg i mangontärningarna. Servera med ris och extra mango chutney bredvid.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Igår fick jag ett riktigt sug på att baka. Det händer lite då och då :) Så jag slog till på dessa daimrutor som jag hitta hos My kitchen st...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar