Efterrätten i lördags blev en Piña Colada dessert som jag såg på tv en kväll. Såg så otroligt gott ut och helt i min smak så den fick det bli. Även den var helt outstanding så jag saknar ord. Mmm...
Glöm bara inte att göra moussen kvällen innan!
Om ni inte är så förtjusta i kokos så vill jag bara säga att den smakar väldigt lite kokos. Skulle nästan hellre kalla den vit chokladmousse. Men om man älskar kokos som jag så kanske man väntade sig mer men den var så god ändå :)
Piña Colada (beräknat för 7 pers)
½ st ananas (tärnad)
1½ dl socker
3 st passionsfrukter
1 st lime
2 msk malibu-rom
Kokosmousse (görs dagen innan)
3/4 dl kokosmjölk
3/4 dl vispgrädde
100 g vit choklad
½ st gelatinblad
1 1/4 dl grädde
1 msk malibu-rom
Smält sockret till en gyllenbrun färg, ha i ananasen och passionsfrukt, lime och malibu rom och låt koka, ta bort från plattan innan ananasen blir för mjuk.
Kokosmousse:
Koka kokosmjölk och grädde och häll det över chokladen, låt stå någon minut.
Ha sedan i gelatinblad och mixa slät med en handmixer. Sist mixar du i den sista grädden och stoppar in i kyl och låt stå och svälla över natten.
Nästa dag tar du ut den från kylen och vispar upp med elvisp tills du fått samma textur som vanlig vispgrädde, men var försiktig så den ej vispas för länge.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Igår fick jag ett riktigt sug på att baka. Det händer lite då och då :) Så jag slog till på dessa daimrutor som jag hitta hos My kitchen st...
Det var en toppengod dessert.
SvaraRaderaKram mamma