
Kyckling- och kokosgryta från Tanzania
4 port
500 g kycklinglårfilé, eller kycklingfilé
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1,5 msk jordnötsolja
½ burk tomater, krossade eller passerade
1 msk tomatpuré
2,5 dl kokosmjölk
½ dl mango chutney
1 tsk salt
½ tsk kardemumma, malen
½ msk ingefära, färsk, riven
1-2 msk piri-piri sås (smaka av till lagom styrka)
Garnering:
1 st mango
½ dl kokosflingor
1. Putsa och skär kycklingen i strimlor eller bitar. Skala och strimla löken. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen och lök i oljan i en gryta.
2. Häll över tomater, tomatpuré, kokosmjölk, mango chutney, salt, kardemumma, ingefära och piri-piri. Låt grytan sjuda under lock ca 15 minuter. Smaka eventuellt av med mer piri-piri.
3. Skär mangon i småbitar och strö lite av den och kokosflingor över grytan.
Servera resten i småskålar bredvid.
Hej!
SvaraRaderaJag lagade den där kycklinggrytan förra veckan:). Tyckte att den var jättegod efter att jag hade kryddat till ganska mycket extra. Satt mycket mera chutney, vitlök, ingefära och kardemumma än vad det stod i receptet.
Och det som var lite udda var att nästa dag var smakerna lite försvunna igen. Grytorna brukar ju bara smaka bättre följande dag.
-Jenni-
Du verkar vara en aktiv kvinna? Svår att pocket och prassel finna.
SvaraRaderaTre bloggar, det har jag med, men lägger snart ner en och kanske två?!
Svår du verkar vara lilla karro, vad kan du gilla? Ledtrådar jag knappt här kan finna...