måndag 7 juni 2010

Kladdkaka med apelsinchokladtryffel

Ikväll har jag stått och gjort två kladdkakor att ta med till jobbet. Imorgon är nämligen den stora dagen. Jag fyller 30 år! Hjälp vad tiden springer iväg. Så denna kladdkaka hitta jag hos bloggen kalasgott. Enligt receptet ska den serveras med amerikanska blåbär. Få se om jag kilar iväg på lunchen imorgon och köper blåbär på hötorget. Som sagt så har jag inte smakat kakan men på smeten har jag smakat både på själva kakan och tryffeln och de var kanongoda så jag tror den färdiga kakan också blir god. Kan tänka mig lite kladdig romerska bågar, typ :) Nu ska jag bara få med båda tårtorna med buss och tunnelbana utan några större olyckor.
Efter jobbet imorgon blir det iväg på firande men dock inte min. Min kusin tar studenten så där samlas släkten. Sedan har jag ett större firande på lördag då släkt och vänner samlas.
Men imorgon blir det lite godsaker ändå och jag hoppas solen vill titta fram något under dagen.

Apelsinkladdkaka med amerikanska blåbär
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0,5 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
150 g smält smör

Apelsinchokladtryffel
1 dl vispgrädde
finrivet skal från en stor, halv apelsin
200 g finhackad mjölkchoklad

Rör ihop ägg med socker. Sikta ned vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Tillsätt smöret och rör smeten slät och fin med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad bakform och grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 30 min. Koka upp grädden till tryffeln tillsammans med apelsinskalet. Rör ned mjölkchokladen och rör tryffeln slät. Häll ut apelsinchokladtryffeln över kladdkakan och låt kakan stelna i kylen över natten.
Häll över blåbär vid servering.

3 kommentarer:

  1. Grattis grattis på födelsedagen! Hoppas kladdkakorna smakade bra! Själv är inte så förtjust i apelsin-choklad-kombinationen av någon anledning... MEN min sambo älskar kombinationen och "beställde" din apelsintryffelkaka ren till nästa veckoslut när jag visade receptet åt honom:).
    -Jenni-

    SvaraRadera
  2. Jag lagade din apelsingtryffelkladdkaka på veckoslutet och oj, vilken succé den blev! Enligt min sambo är denna kaka nu hans favorit så tack för receptet för hans del också:). Ja, och jag tycker också om apelsin-choklad-kombinationen nu:).
    -Jenni-

    SvaraRadera
  3. Hej Jenni, tack så jättemycket för gratulationen. Kladdkakorna blev även en succé på jobbet och hemma i lördags när jag hade mitt firande :) Kul att höra att även du gillar apelsin-choklad kombinationen nu :) Senast dekorerade jag med färska hallon och citronmeliss och det var ännu godare än blåbär.

    SvaraRadera

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...