Efter jobbet imorgon blir det iväg på firande men dock inte min. Min kusin tar studenten så där samlas släkten. Sedan har jag ett större firande på lördag då släkt och vänner samlas.
Men imorgon blir det lite godsaker ändå och jag hoppas solen vill titta fram något under dagen.
Apelsinkladdkaka med amerikanska blåbär
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0,5 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
150 g smält smör
Apelsinchokladtryffel
1 dl vispgrädde
finrivet skal från en stor, halv apelsin
200 g finhackad mjölkchoklad
Rör ihop ägg med socker. Sikta ned vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Tillsätt smöret och rör smeten slät och fin med hjälp av en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad bakform och grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 30 min. Koka upp grädden till tryffeln tillsammans med apelsinskalet. Rör ned mjölkchokladen och rör tryffeln slät. Häll ut apelsinchokladtryffeln över kladdkakan och låt kakan stelna i kylen över natten.
Häll över blåbär vid servering.
Grattis grattis på födelsedagen! Hoppas kladdkakorna smakade bra! Själv är inte så förtjust i apelsin-choklad-kombinationen av någon anledning... MEN min sambo älskar kombinationen och "beställde" din apelsintryffelkaka ren till nästa veckoslut när jag visade receptet åt honom:).
SvaraRadera-Jenni-
Jag lagade din apelsingtryffelkladdkaka på veckoslutet och oj, vilken succé den blev! Enligt min sambo är denna kaka nu hans favorit så tack för receptet för hans del också:). Ja, och jag tycker också om apelsin-choklad-kombinationen nu:).
SvaraRadera-Jenni-
Hej Jenni, tack så jättemycket för gratulationen. Kladdkakorna blev även en succé på jobbet och hemma i lördags när jag hade mitt firande :) Kul att höra att även du gillar apelsin-choklad kombinationen nu :) Senast dekorerade jag med färska hallon och citronmeliss och det var ännu godare än blåbär.
SvaraRadera